Szívelégtelenséggel kapcsolatos tévhitek

Sokan úgy tudják, hogy a szívelégtelenséget nem lehet kezelni, hogy szívelégtelenség esetén óvakodni kell bármiféle testmozgástól, és hogy az öregedésnek elkerülhetetlen velejárója ez a betegség. De vajon tényleg így van-e?

A szívelégtelenséget nem lehet kezelni.
Egy sor hatásos terápiás lehetőség áll rendelkezésre a szívelégtelenség kezelésére, melyek enyhítik a tüneteket és lassítják az állapot súlyosbodását, valamint meghosszabbítják a beteg életét. Ezekről az orvos tud tájékoztatást nyújtani, de a kezelési módszerekről szóló részben is írunk róla.
Szívelégtelenség esetén óvakodni kell mindenfajta testmozgástól.
Nagyon fontos, hogy a szívelégtelenségben szenvedő emberek is fenntartsák fizikai aktivitásukat. A megfelelő mennyiségű testmozgás javítja a beteg állapotát, szervezete vérellátását, és enyhítheti a tüneteket. A testmozgás mikéntjére és mennyiségére vonatkozóan az orvos ad tanácsot, de ismertetőnk életmódra vonatkozó fejezetében is szót ejtünk róla.
A szívelégtelenség az öregedés elkerülhetetlen velejárója.
Bár a szívelégtelenségben szenvedők többnyire idős emberek, ez nem jelenti azt, hogy az idősödés szükségszerűen hozza magával ezt a betegséget.